Judy-T
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szeretettel nektek
 
Zene
 
Dátum, névnap

 
Látogatók száma
Indulás: 2005-03-09
 
Naptár
2018. December
HKSCPSV
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Képernyőváltás
 
Fantom, a folytatás...

A Fantom New Yorkba költözik                                                                     

 

Andrew Lloyd Webber március 9-én bejelentette, megírja az Operaház Fantomjának folytatását. Minden idők egyik legsikeresebb musicaljének második része Frederick Forsyth A manhattani fantom című regénye alapján készül.

A párizsi Garnier Operában játszódó első rész 1986-os londoni premierje óta nézettségben és bevételekben is verhetetlen, 2004-ben film is készült a műből. Amint a zeneszerző a honlapján közzétett videóüzenetben kijelentette, a Fantom folytatása New Yorkban játszódik. Forsyth regénye az 1900-as évek elejének Manhattanét mutatja be olyan neves szereplőkkel, mint Irving Berlin komponista és Theodore Roosevelt elnök, de természetesen Raoul, Christine és a Fantom is feltűnik a színen.

 

Fantom újratöltve...

 

Andrew Lloyd Webber ismét előállt egy olyan hírrel, amivel sikerült felborzolnia a musical-rajongók kedélyét.
Néhány hónapja még azt jelentette be, hogy a Mester és Margarita című regényből készül musicalt írni. Neki is állt a komponálásnak, majd elbizonytalanodott, mondván, hogy úgy látja, hogy a könyv nem megfelelő alapanyag egy musical megírásához. (Azt is hozzátette, hogy még nem adta fel, de egyre kisebb esélyt lát arra, hogy ez a terve megvalósuljon.)

Ezzel párhuzamosan elkezdett dolgozni egy másik ötletén is, és jelen állás szerint  - Webbert idézve - "99,9 százalék", hogy ez a mű eljut a színpadi bemutatásig. A terv nem más, mint a Fantom folytatásának a megírása.

A Fantom-sztori - különösen a musical fergeteges sikere óta - sok regényírót inspirált arra, hogy megírja a Fantom gyerekkorának történetét, illetve hogy kiegészítse, továbbgondolja az alaptörténetet. Az egyik ilyen próbálkozás adná a készülő musical alapját. A szerző Frederick Forsyth, az ominózus könyv pedig a magyar fordításban is megjelent "Manhattan Fantomja". Forsyth a könyv elején tisztázza, hogy az olvasó a musical, nem pedig a Leroux-féle történet folytatását tartja a kezében.

 

Egy rövid idézet a könyv ajánlójából, hogy mindenki tisztában legyen vele, milyen jellegű folytatása is lesz színpadon a Fantomnak: "A párizsi Operaház idétlen és rút Fantomjának énekesi tehetsége mellett éles elméje is lehetett. Mi történik akkor, ha még zseniális üzletember is lesz - Amerikában?" Természetesen ebből a verzióból sem nem maradhatott ki az összes Fantom-átiratban szereplő fordulat: a Fantomnak és Christine-nak van egy gyereke, akit Raoul a sajátjaként nevelt fel. Ezen kívül Frederick Forsyth a musicalből is "koppintott": a Fantom - immár manhattani üzletemberként - operát ír Christine-nek, majd a premieren ő maga énekli a tenor-szerepet.

Sokan úgy gondolják, hogy nem jó ötlet egy legendás musicalhez folytatást írni, mert egy esetlegesen félresikerült második rész az első értékéből is levonhat. Ugyanakkor Webbernek nem ez lenne az első olyan musicale, aminek a megírását rajta kívül mindenki más rossz ötletnek tartja. Hasonló volt a helyzet a Jézus Krisztus Szupersztár vagy a Macskák esetében is.


És még egy érdekesség a Fantom folytatásával kapcsolatban: Webber nem most fut neki először a megírásának. Az első próbálkozás a '90-es évekhez köthető, amikor egy dal el is készült a második részhez. A közönség a Royal Albert Hall-beli születésnapi koncerten hallhatta először, méghozzá a híres operaénekesnő, Kiri Te Kanawa előadásában. Címe: The Heart Is Slow To Learn. Aztán Webbert egy másik musical kezdte el foglalkoztatni, és a Fantommal kapcsolatos tervek elfelejtődtek egy időre. De nem így az új dal, ami - átdolgozva, és másik szöveggel - a következő Webber-musical, a The Beautiful Game húzódala lett - Our Kind Of Love címmel.

 

 
A hét képe
 
Menü
 
Az operaház fantomja
 
Fotók
 
Interjúk
 
Linkajánló
 
Szavazás
A film vagy az előadás tetszett jobban?
a film
az előadás
mindkettő szuper
egyik sem tetszett
szavazok
 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu