Judy-T
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szeretettel nektek
 
Zene
 
Dátum, névnap

 
Látogatók száma
Indulás: 2005-03-09
 
Naptár
2018. December
HKSCPSV
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Képernyőváltás
 
Az eddig készült filmek

A mai napig – tudomásom szerint -  5 db "Az operaház Fantomja" című film jelent meg, ezt szeretném most nektek összefoglalni. Sajnos az ismereteim, információim ebben a témában hiányosak, tehát ha valakinek plusz adatai vannak, kérem ossza meg velem is.

 

 

1925.

The Phantom of the Opera (Az operaház  fantomja, Rupert Julian)Lon Chaney, az “ezerarcú ember”, az innovatív maszktechnika géniusza pályafutásának talán legfontosabb szerepében látható a húszas évek egyik legjelentősebb és legszebben kivitelezett, nagyívű rémfilmjében.

Amerikai némafilm, horror, 90 perc.

 

 

1943.

A párizsi opera alatti sötét katakombákban él az egykori hegedűművész, akinek arcát egy savval végrehajtott merénylet rémisztően eltorzította. Az emberekkel való minden kapcsolatot elkerül, sőt még maszkírozását is úgy végzi, hogy ne kelljen tükörbe néznie. Titokban gyakran megnézi az Operaház előadásait, s beleszeret egy fiatal énekesnőbe. Szerelme megszállottságba és őrületbe csap át: semmilyen bűnténytől nem riad vissza, csak hogy ideáljának fényes karriert tudjon biztosítani. Amikor imádottja mint a primadonna helyettesítője jön számításba, elrabolja a sztárt, hogy így tegye lehetővé a fiatal énekesnő főszerepben való fellépését. Határt nem ismerő szevedélyéért nagy árat fizet: a katakombákban való üldözése halálával ér véget.

Amerikai horrorfilm, 92 perc


Díjak és jelölések

1944 - Oscar-díj - a legjobb operatőr (színesben) (Hal Mohr, W. Howard Greene)

1944 - Oscar-díj - a legjobb látványtervezés (színesben) (Alexander Golitzen, John B. Goodman, Russell A. Gausman, Ira S. Webb)

1944 - Oscar-jelölés - a legjobb musical filmzene (Edward Ward)

1944 - Oscar-jelölés - a legjobb hang (Bernard B. Brown)

 

 

1989.

Színes magyarul beszélő amerikai horror, 89 perc, 1989

Rendező: Dwight H. Little

Író: Gaston Leroux

Forgatókönyvíró: Duke Sandefur

 

Szereplő(k):
Robert Englund (Eric Destler, a Fantom)

Jill Schoelen (Christine)

Alex Hyde-White (Richard)

Bill Nighy (Barton)

Stephanie Lawrence (Carlotta)

 

 

1990.

Az ősi legendában már szinte senki sem hisz a londoni operaházban. Pedig a Fantomról szóló legenda igaz. S eljön a pillanat az ott dolgozók életében, amikor meg kell lássák s saját bőrükön kell tapasztalják az Operaház Fantomjának rettenetes jelenlétét. Az arc nélküli fantom ugyanis válogatás nélkül gyilkolja az operánál dolgozó embereket. A Scotland Yard nyomozása azonban hamarosan ördögi logikát mutat ki a gyilkosságok helyét, idejét és személyeit illetően. A gyilkoló Fantom el akar valamit érni. Mindenáron.

Amerikai horror, dráma, 168 perc


Díjak és jelölések

1991 - Golden Globe-jelölés - a legjobb színész tv-filmben (Burt Lancaster)

1991 - Golden Globe-jelölés - a legjobb tv-film

 

 

2004.

A történet a XIX. századi Párizsban játszódik, ahol a titokzatos Fantom tartja rettegésben az Operaház személyzetét. A torz arcát álarccal takaró férfi beleszeretett Christine-be, a fiatal, csinos kórustagba, és elhatározza, hogy az Opera új csillagává teszi. Énekórákat ad neki és szerepeket zsarol ki a megfélemlített igazgatótól a lány számára. Christine hálás a törődésért, nem rémíti a Fantom külseje sem, de szíve már Raoulé, a fiatal grófé, így mikor a Fantom feleségül kéri, visszautasítja rajongója közeledését. A kikosarazott kérő szörnyú haragra gerjed és bosszút esküszik.

Amerikai horror, musical, 140 perc

 

Díjak és jelölések

2005 - Oscar-jelölés - a legjobb operatőr (John Mathieson)

2005 - Oscar-jelölés - a legjobb látványtervezés (Anthony Pratt)

2005 - Oscar-jelölés - a legjobb eredeti filmdal (Andrew Lloyd Webber, Charles Hart) - "Learn To Be Lonely"

2005 - Golden Globe-jelölés - a legjobb vígjáték vagy musical

2005 - Golden Globe-jelölés - a legjobb vígjáték vagy musical színésznő (Emmy Rossum)

2005 - Golden Globe-jelölés - a legjobb eredeti filmdal (Andrew Lloyd Webber, Charles Hart) - "Learn To Be Lonely"

 
A hét képe
 
Menü
 
Az operaház fantomja
 
Fotók
 
Interjúk
 
Linkajánló
 
Szavazás
A film vagy az előadás tetszett jobban?
a film
az előadás
mindkettő szuper
egyik sem tetszett
szavazok
 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu